23948sdkhjf

Ica-handlaren köpte AIK:s första evighetskort

Priset: 189 100 kronor. ”Lever jag till hundra så blir det väldigt billigt.”

Handlaren Magnus Käck hos Ica Nära Järvastaden i Sundbyberg blir historisk "åtminstone i Sverige och i Norden" som första person med ett evighetskort för fotboll. Han kan gå på alla AIK:s hemmamatcher i Allsvenskan – tills han dör.

– Fantastiskt häftigt att vara först. Vissa spenderar pengar på båtar, bilar och resor. Jag ser AIK som en fritidssyssla och om man sprider ut det över en längre tid så blir det inte så farligt ekonomiskt heller, säger Magnus Käck till Fri Köpenskap.

Totalt betalade han 189 100 kronor, vilket är en siffra med betydelse. 1891 var nämligen året som AIK grundades.

– Om man tänker sig att jag går på varje match de närmaste 20 åren så är jag nere på en kostnad på knappt 10 000 kronor per år. Då kan vi börja prata.

Hur länge kommer du orka gå?

– Jag är 43 år i dag och tänker gå tills jag dör. När det blir återstår att se...

Det sägs ju att man lever till hundra numera?

– Japp, och i sådana fall blir kortet väldigt billigt.

Men om en del pengar skulle bli ren och skär sponsring så gråter han inte över det. Kärleken för klubben är stark och går så långt tillbaka som till tonåren. Där föll han för gnagets hockeylag – vilket senare vuxit vidare till fotbollen. I rollen som Ica-handlare har banden med klubben förstärkts ytterligare.

– Vi hjälper till så mycket vi kan. Vi brukar exempelvis köra ned mat till träningsanläggningen och under den hemska branden i sommar hängde jag med AIK för att hjälpa till med hjälpinsatserna, berättar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094