23948sdkhjf

XXLs vd lämnar - efter 18 dagar

Black Friday blev en besvikelse , nu vinstvarnar XXL.

XXL meddelar att Black Friday blev en besvikelse. Företaget har gått ut för hårt och inte lyckats kapitalisera på den allt mer viktiga rea-högtiden.

"XXL har varit för aggressiva med prissänkningar och inte justerat och följt upp prisstrategierna tillräckligt, särskilt i Norge. Tyvärr har det här pågått för länge utan justeringar, vilket hämmar bruttomarginalerna i december också", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget noterar att allt mer av handeln sker under Black Friday, på bekostnad av handel både före och efter och att detta förvisso ledde till en försäljningsökning i jämförelse med året innan men att dåligt genomförande ledde till en negativ utveckling i bruttoresultatet. XXL skriver också att de nu förbättrat rutinerna för att det inte ska upprepas.

Bolaget uppger även att en nedskalning av varulagret samt omstruktureringar i den interna ledningen har påverkat resultatet negativt.

Som ett resultat av detta meddelar XXL att vinsten under hela 2018 kan komma att påverkas, beroende på försäljningen under de sista veckorna i december.

Till följd av detta meddelar XXL också att nuvarande vd Ulf Bjerknes väljer att lämna företaget.

"Efter att ha byggt upp en robust strategisk plan har vd Ulf Bjerknes bestämt sig för att lämna sin tjänst efter 11 månader på bolaget", skriver XXL i pressmeddelandet.

Ulf Bjerknes blev vd för XXL den 1 december i år.

Ordföranden Øivind Tidemandsen kommer att ta en operativ och strategisk roll i bolaget medan Tolle Grøterud, startegichef och IR-chef, blir tillförordnad vd.

Läs mer om: XXL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078