23948sdkhjf

Här levereras maten direkt in i bilen

Ica i särskilt samarbete med Volvo.

Ica Maxi i Linköping har under de senaste två månaderna testat att leverera dagligvaruprodukter direkt till kundernas bilar. Projektet är ett samarbete mellan Ica centralt och Volvo och alla som har en bil som är uppkopplad till tjänsten in-cardelivery kan få sina varor levererade direkt till bilen när den står parkerad på Mjärdevi science park i Linköping.

– Det har gått jättebra, även jag som jobbar här tycker det är skönt att kunna få mina egna varor levererade direkt till bilen, säger Johan Vanselius, butikschef på Ica Maxi till Fri Köpenskap.

Den som vill få sin mat levererad lägger en helt vanlig order online och skriver sedan in en särskild kod. Ica får då tillgång till en digital engångsnyckel som går att använda en gång för att öppna bilen med.

Vad tycker kunderna om att någon öppnar deras bil?

– Det är lite det vi vill ta reda på med det här testet men tekniken har funnits ett tag och varit framgångsrik i andra storstadsregioner tidigare. De som hör av sig till oss frågar mest om vi inte kan utöka leveranserna till andra områden men just nu kör vi endast här för att se hur det fungerar, säger Johan Vanselius.

Testet avslutas den sista januari men tjänsten kommer att fortsätta finnas tillgänglig även efter den perioden. Enligt Johan Vanselius är de även öppna för att testa andra lösningar med andra bilmärken.

– Absolut är vi öppna för det, det här är inget unikt för Volvo, finns det andra tekniska lösningar så tittar vi gärna på dem med, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11