23948sdkhjf

Ännu ingen ny ägare till modekedja

Modekedjan Camilla Malmströms ägarskifte dröjer. Strax innan jul förlängdes rekonstruktion ytterligare tre månader.

Precis innan jul i fjol skrev Habit att modekedjan Camilla Malmströms var nära förstående att få en ny ägare. Kedjan har sedan de 20 september varit försatt i rekonstruktion.

Men en dryg vecka in på det nya året så har något ägarskifte ännu inte formaliserats. Det bekräftas också av både rekonstruktören Rolf Eriksson och advokat Björn Svensson Advokatbyrån Eriksson & Bengtsson till Habit.

Har den tidigare intressenten dragit sig ur?

- Nej, det finns fortfarande ett stort intresse för att förvärva Camilla Malmströms och driva konceptet och butikerna vidare men det är många pusselbitar som behöver falla på plats även om vi i princip är överens. Vi behöver längre tid i rekonstruktion för att allt ska falla på plats. Egentligen har inte så mycket skett sedan innan jul men vi är fortsatt positiva om verksamhetens framtid, säger Björn Svensson till Habit.

Han säger att julhandelsförsäljningen i butik har varit god och att de prognoser och budgetar som satts upp följs enligt plan.

Enligt advokat Björn Svensson handlar det nu bland annat om förhandlingar om hyresavtal och butikslägen.

Han hoppas också att ett ackordserbjudande snart ska kunna presenteras men även det är villkorat av att det finns en ny ägare till verksamheten.

- Om vi talas vid inom ett par veckor så tror jag att det finns mer att berätta om konceptets framtid.

Vid årsskiftet stängdes butiken vid Stortorget i Lund och i dagsläget finns fyra butiker kvar; på Södra Förstadsgatan och i Mobilia i Malmö samt i Burlöv och på Väla.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078