23948sdkhjf

Anrika Sears bjuds ut på auktion

Miljardären Eddie Lampert får en sista chans att rädda varuhuskedjan.

Sears Holding, där både Sears- och Kmart-butikerna ingår, ansökte i oktober om konkursskydd enligt det som i USA kallas Chapter 11 och är den amerikanska motsvarigheten till företagsrekonstruktion.

– Vårt mål är att arbeta nära våra fordringsägare för att så effektivt som möjligt nå fram till en omfattande omstrukturering som gör att vi blir bättre positionerade för att kunna genomföra vår strategi och våra huvudprioriteringar, sa Sears Holdings styrelseordförande Eddie Lampert då. 

Den 126-åriga varuhuskedjan har haft det kämpigt länge. Över 1 700 butiker har stängts sedan bolaget peakade 2007. Vid tiden för ansökan om konkursskydd hade Sears Holding cirka 700 butiker och 68 000 anställda.

Miljardären Lampert, som tidigare var vd för Sears Holding, har enligt Wall Street Journal, via sin hedgefond ESL Investment lagt ett bud som skulle rädda 425 butiker och 50 000 jobb. Budet har dock nobbats av styrelse och fordringsägare som hellre vill stänga samtliga Sears- och Kmart-butiker och sälja alla inventarier för att betala av på bolagets miljardskuld.

Nu meddelar konkursförvaltaren att Eddie Lampert och ESL ges möjlighet att höja budet vid en auktion den 14 januari. En förutsättning för att auktionen ska bli av är dock att ESL Investment först sätter in 121 miljoner dollar i deposition utan löfte om att få tillbaka alla pengarna.

Wall Street Journal citerar konkursförvaltaren Ray Schrock: ”Vi har ser fram emot en auktion den 14 januari och är hoppfulla om ett strålande resultat”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078