23948sdkhjf

Stålbadet över – Apohem i gång

Förbudet upphör och Axfoods nätapotek får fulla läkemedelsrättigheter.

Bara två månader efter lanseringen i somras kunde Fri Köpenskap berätta att dåvarande vd Henrik Patzer slutade eftersom han och ledningen hade olika syn på hur nätapoteket skulle drivas i framtiden.

Johan Bergenheim gick in som tillfällig vd och tre månader senare stod det klart att Apohem, i väntan på tillstånd för receptfria läkemedel, även förbjöds att sälja receptfria läkemedel.

Läkemedel är ju det man kopplar till apoteksverksamhet så det är naturligtvis viktig försäljning. Vi var för tidiga i lanseringen och det beklagar vi så klart, berättade Johan Bergenheim för Fri Köpenskap i slutet av november.

Ambitionen då var att tillståndet skulle vara på plats innan årsskiftet och i går kväll kunde nätapoteket äntligen korka upp – om än tio dagar för sent. Tillstånd för både receptfria och receptbelagda produkter är på plats och de första ordrarna har skickats till kunderna.

Det var väntat men känns ändå fantastiskt bra. Den första orderdagen fungerade smidigt och allt arbete med att driftsäkra plattformen har gått bra, berättar Johan Bergenheim för Fri Köpenskap.

I mars tillträder nya vd:n Gustav Hasselgren.

Efter ett stålbad under hösten är företaget nu på banan och i mars tillträder den nya vd:n Gustav Hasselgren.

En duktig kille som kommer att kunna etablera Apohem som ett starkt och komplett nätapotek.

Vad blir nästa steg för er?

Vi kommer inte att slå på stora trumman ännu utan vi smyger igång nu för att se att allt fungerar smidigt och effektivt. Vad som händer därefter är för tidigt att säga. Ännu är vi bara i startblocken, säger Johan Bergenheim.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093