23948sdkhjf

Best of Brands i konkurs

Rekonstruktionen kunde inte rädda modekedjan.Bolaget har nu försatts i konkurs.

På onsdagen den 9 januari försattes Best of Brands, som varit i rekonstruktion sedan 28 augusti, i konkurs vid Södertörns tingsätt.

I ett brev från advokatbyrån som tagit hand om rekonstruktionen, Trägårdh Advokatbyrå i Malmö och rekonstruktör Ola Sellert, framgår nu att styrelsen valt att försätta bolaget i konkurs.

Detta på grund av att försäljningen ska ha varit 30 procent lägre än prognostiserat och att den väntade lyckosamma julförsäljningen uteblivit.

De kvarvarande tre butikerna i Sickla i Stockholm, Atollen i Jönköping och Kompassen i Göteborg är dock fortfarande öppna enligt konkursförvaltaren Ulf Andersen.

Under hösten har fyra  butiker stängts i hopp om att rädda bolaget och i de butikerna har de anställda  fått gå och har enligt dokumentet beviljats statlig lönegaranti.

Det framgår också att förhandlingar förts med fastighetsägare som enligt dokumentet ska ha varit mycket förstående genom hela rekonstruktionen men butikerna och bolaget ska trots detta inte ha gått att rädda.

Till konkursförvaltare har Ulf Andersen vid Advokatbyrån Fylgia utsetts. Ett edgångssammanträde ska äga rum vid Södertörns tingsrätt 8 mars. 

Habit har sökt rekonstruktör Ola Sellert och konkursförvaltare Ulf Andersen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062