23948sdkhjf

Konkursad kedja stänger butik

Hoppet lever dock för Best of Brands. På måndagen stängdes dock en av de kvarvarande tre butikerna, uppger Habit.

Som Habit avslöjade försattes modekedjan Best of Brands i förra veckan i konkurs.

Konkursbeslutet följer på den rekonstruktion som kedjan varit inne i sedan i slutet av augusti i fjol.

I ansökan om konkursen som inkom till Södertörns tingsrätt 9 januari så framgår det att "Grunden för begäran är att syftet med rekonstruktionen inte kan förväntas uppnås och att bolaget inte rätteligen kan betala sina skulder allt eftersom de förfaller till betalning. Bolaget är således på obestånd och obeståndet är inte endast av tillfällig natur".

- Butiken i Kompassen i Göteborg stängde i dag måndag och personalen är uppsagd. Nu drivs de två kvarvarande butikerna vidare en tid framöver, säger Malin Sanderson, juristbiträde på Advokatfirman Fylgia till Habit.

Hon säger till Habit att arbete pågår för att hitta en köpare av hela eller delar av verksamheten och att spekulant finns.

Nu kan Habit avslöja att två butiker kvarstår; en i Atollen i Jönköping och en i Sickla i Stockholm. Webbutiken och sajten var på måndagen nedsläckt.

- Det finns ett centrallager så butikerna kan fyllas på eftersom. Vid tidpunkten för konkursen så pågick redan rea- och utförsäljning och den fortsätter. Jag kan inte svara på vilken säsong varorna kommer i från och om det köpts in vårvaror under rekonstruktionen, säger Malin Sanderson till Habit.

Malin Sanderson kan inte heller svara på hur mycket pengar som ägarna har satsat i verksamheten under rekonstruktionen. Till Habit har den tidigare rekonstruktören Ola Sellert vid Trägårdh Advokatbyrå sagt att ägarna skjutit till 5 miljoner kronor för att kunna genomföra rekonstruktionen.

Hur mycket skulderna uppgår till nu kan inte Malin Sanderson uppge.

Till konkursförvaltare har Ulf Andersen vid Advokatfirma Fylgia utsetts. Datum för edgångssammanträde är satt till den 8 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079