23948sdkhjf

Hon blir ny vd för KF

"Ett spännande och utmanande uppdrag."

Kooperativa Förbundet (KF) har klart med en ny vd. Marie Nygren, nu vice vd på Systembolaget, tillträder sommaren 2019. Anders Dahlquist-Sjöberg fortsätter som vice vd för KF.

– Det är en stor glädje att få välkomna Marie Nygren som vd på KF. Hon är en stark kraft med tung erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete. Dessutom har hon arbetat många år på Coop och känner väl till organisationens utmaningar, vilket är ett extra plus. Jag ser fram emot den resa vi ska göra tillsammans, säger KFs ordförande Tommy Ohlström i ett pressmeddelande. 

De senaste åren har Kooperativa Förbundet (KF) och Coop genomfört stora förändringar i hela organisationen. Avsikten har varit att, utöver att renodla förbundets verksamhet, skapa gemensamma förutsättningar för samhandel och affärsmässiga spelregler för butiksverksamheten inom dotterbolag och föreningar.

Med rekryteringen av Marie Nygren tar KF ytterligare steg för att utveckla verksamheten och stärka organisationen inför framtiden.

– Fantastiskt roligt att välkomna Marie som ny vd på KF. Hennes arbete med Systembolaget har varit en framgångssaga och hon har erfarenheter som vi kommer att kunna dra nytta av, säger Anna Wennerstrand, tf kommunikationsansvarig på KF, till Fri Köpenskap.

Marie Nygren konstaterar att KF är ett företag byggt på starka värderingar och med ett uppdrag som engagerar.

– Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka till kooperationen och tillsammans med medarbetarna skapa resultat och ge våra medlemmar möjlighet att bidra till en hållbar utveckling, säger Marie Nygren.

– Det är ett både spännande och utmanade uppdrag som jag ser fram emot att ta ansvar för, säger Marie Nygren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094