23948sdkhjf

Cristina Stenbeck lämnar Kinneviks styrelse i vår

Ställer inte upp för omval till Kinneviks styrelse vid årsstämman.

Cristina Stenbeck valdes in i Kinnevik styrelse 2003 som vice ordförande. Hon kommer enligt ett pressmeddelande att fortsätta "stödja verksamheten och utöva inflytande i väsentliga strategiska frågor i sin roll som aktiv ägare". Hon kommer även fortsätta leda valberedningens arbete "tillsammans med sina samarbetspartners".

Cristina Stenbeck lämnade ordförandeposten våren 2016. Familjen Stenbecks ägande i Kinnevik ligger till större delen i olika stiftelser, däribland Verdere som kontrollerar nästan 19 procent av rösterna och AMS Sapere Aude Trust vars innehav motsvarar 11,7 procent rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning.

"Vi är trygga i att Cristinas tankar och ambitioner, och hennes stöd som största aktieägare, kommer att fortsätta vara djupt fördelaktiga för Kinnevik och dess nu etablerade ledningsgrupp, och för vårt arbete i valberedningen", säger James Anderson som är ledamot i valberedningen i pressmeddelandet.

Även Erik Mitteregger och Mario Queiroz har beslutat att inte ställa upp för omval. Valberedningen kommer att föreslå Susanna Campbell och Brian McBride till nya styrelseledamöter.

Susanna Campbell var vd för Ratos mellan 2012-2016 och sitter nu bland annat i styrelsen i Telia. I veckan skrev Dagens Industri att hon var på väg in i Kinneviks styrelse. Brian McBride är före detta styrelseordförande för Asos, e-handelsbolaget som konkurrerar med bland andra Kinneviks portföljbolag Zalando. Han är för närvarande styrelseledamot i Wiggle som är en private equity-ägd e-handlare samt i AO World, en e-handlare verksam inom vitvaror. Han har även varit verksam inom Amazon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109