23948sdkhjf

200 tjänster ska bort på Ica

Omorganisationen ska frigöra resurser till bland annat digitaliseringen.

Fri Köpenskap har tidigare berättat att Ica Sverige vid sidan av flytten av huvudkontoret i Solna även genomför en stor omorganisation. Nu står det klart att totalt 200 tjänster försvinner inom Icagruppen som en konsekvens av omorganisationen.

Icagruppen har reserverat 110 miljoner kronor i fjärde kvartalet 2018 för så kallade strukturkostnader. Förändringen innebär att cirka 200 befintliga tjänster, inklusive vakanser, inom Ica Sverige avvecklas och att cirka 180 miljoner kronor årligen frigörs med start andra halvåret 2019.

Syftet med förändringen är, enligt Ica, att skapa en mer effektiv och flexibel organisation samt att frigöra resurser för satsningar bland annat på digitaliseringen, vilket även omfattar att rekrytera ny kompetens. På digitaliseringsområdet finns exempelvis Icas storsatsning på ett robotiserat e-handelslager som ska stå klart 2022 och som beräknas kosta cirka en miljard.

Vi får nu en organisation som ännu bättre kan möta kundernas och butikernas förväntningar och vi kan fortsätta satsa i de områden som är viktiga för att vinna i framtiden. Självklart förstår vi den oro detta skapar hos de personer vars tjänster avvecklas eller förändras och vi är måna om att genomföra förändringen på ett så bra sätt som möjligt för alla som berörs, säger Anders Svensson, vd på Ica Sverige i ett pressmeddelande. 

Ambitionen är att den nya organisationen börjar verka andra kvartalet 2019. Förhandling med fackliga organisationer har inletts. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125