23948sdkhjf

”Ett radikalt misslyckande – hur kan det få gå så långt?”

Livsmedelshandlarnas vd rasar med anledning av droghandeln som flödar fritt utanför Ica-butiken: ”Fullständigt oacceptabelt”.

Fri Köpenskap kunde tidigare i dag, måndag, berätta att Patrik Vatka, handlare på Ica Supermarket Bäckbytorg i Västerås fått sin butik nedklottrad med en prislista på droger.

Fyra gram hasch för 500 kronor, ett gram kokain för 1 000 kronor eller 200 milligram tramadol för 400 kronor är några exempel som sprejats över butiksfasaden.

Det är omöjligt att säga om prislistan är tänkt som riktig marknadsföring eller enbart sabotage men enligt Ica-handlaren pågår en drogförsäljning på torget utanför butiken varje dag. Försäljningen sköts dessutom av minderåriga pojkar.

Kommunen och polisen behöver göra något åt detta fort, säger han till Fri Köpenskap.

För att göra sitt har Ica-handlaren varit i kontakt med en lokalpolitiker för att försöka nå ut.

Livsmedelshandlarnas vd Pär Bygdeson tycker att det är mycket alarmerande att droghandel av minderåriga tillåts ske under en längre period utan att varken Polisen eller kommunen sätter stopp för det.

Det här är ett radikalt misslyckande av både från Polisen och Socialtjänsten. Det ska inte få ske och det är inte under några omständigheter butikens uppgift att ta hand om det, säger han till Fri Köpenskap och tillägger:

Och när det är ungdomar som sköter försäljningen kan man räkna med att det står äldre grabbar ett kvarter bort.

Och att försäljningen har pågått under en längre period gör saken bara ännu mer klandervärd enligt Pär Bygdeson.

Det är fullständigt oacceptabelt. När sådant här sker är det mycket viktigt att agera snabbt. Ju längre man väntar desto svårare blir det att ta tag i det, konstaterar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078