23948sdkhjf

Ikea i jättesatsning i öster

I mars öppnar Kampradfamiljens eget franchisebolag Ikeas största varuhus i Sydostasien.

Ikea Southeast Asia, med verksamhet i Singapore, Malaysia och Thailand, samarbetar med Aspen Group i ett gigantiskt projekt i delstaten Pinang i västra Malaysia. Det gemensamma bolaget Aspen Vision City har så här långt investerat motsvarande 5,4 miljarder kronor i ett modernt affärsområde med shoppingscenter, hotell och en spektakulär stadspark, Central Island Park

Givetvis ingår även ett Ikeavaruhus i den gemensamma satsningen. Ikea Batu Kawan blir inte bara den första Ikeabutiken i de norra regionerna, det blir också det största varuhuset hittills i hela Sydostasien.

”Som en del av expansionsplanerna i Sydostasien kommer Ikea Batu Kawan ytterligare att utöka tillgängligheten till väldesignade, funktionella och prisvärda kvalitetsmöbler. Tillsammans kommer vi att arbeta för att förverkliga Ikeas vision om att skapa en bättre vardag för människor i norra Malaysia”, förklarar butikschefen A Pathmalingam Arumugam på Ikeas hemsida där det också framgår att det nya möbelvaruhuset öppnar den 14 mars.

Ikea Southeast Asia ingår i Ikanogruppen och är den enda av möbeljättens franchiseverksamheter runt om i världen som ägs av familjen Kamprad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142