23948sdkhjf

Flash och Dea Axelssons med ny vd

Modeföretaget Hopes tidigare vd går till Mellby Gårds Lund Fashion och får ansvar för butikskedjorna Flash och Dea Axelssons.

Åsa Sånemyr kliver på som vd för Mellby Gårds Lund Fashion och får ansvar för bolagets båda butikskoncept Flash och Dea Axelssons.

Hon efterträder Fredrik Johansson, som varit vd på Lund Fashion sedan 2008, men som nu blir ansvarig för bolagets lager, logistik och inköp.

Åsa Sånemyr tillträder 1 maj och kommer närmast från vd-posten för Hope, som hon verkat på under de senaste fem åren. Hon började dock på Hope som försäljningschef.

- Det ska bli otroligt spännande att få möjlighet att leda Lund Fashion.Två välkända varumärken, en kompetent organisation och över 100 butiker är en spännande grund att arbeta vidare från, säger Åsa Sånemyr tillträdande vd för Lund Fashion i en kommentar.

Att Åsa Sånemyr skulle lämna vd-posten på Hope aviserades i samband med att Gotoga gick ut med att företaget förvärvat modebolagen Hope och Whyred i slutet av november i fjol. Ny vd för det nybildade bolaget bakom Hope och Whyred är Kerem Yazgan som värvats från Axel Johnson-koncernen.

Lund Fashion är ett helägt dotterbolag inom Mellby Gård-koncernen. Huvudkontoret ligger i Lund och bolaget har  cirka 100 helägda butiker och 286 årsanställda. Omsättningen uppgick 2017/2018 till 483 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127