23948sdkhjf

Sportbutik kan ta hem Postnords logistikpris

Här är finalisterna och juryns motiveringar.

Den 21 mars är det dags att dela ut Postnord logistics award, för sjuttonde året. Priset vill premiera den mest innovativa och effektiva logistiklösningen i Sverige och har utvecklats till ett riktigt prestigepris. Och nu presenterar juryn årets fyra finalister.

Som ledstjärna har juryn att bedöma innovationskraft, effektivitet och lönsamhet, samt hur logistiklösningarna bidrar till samhällsansvar, exempelvis genom minskad klimatpåverkan eller förbättrade arbetsförhållanden. Årets finalister är Alfa Laval, Servistik Sportamore och Ecmo Centrum. 

– Årets samtliga finalister har logistiklösningar som visat sig vara både lönsamma och konkurrenskraftiga. Genom priset vill vi lyfta dem som skapar smarta logistiklösningar och inspirera fler aktörer till hur innovativ logistik både kan stärka affären och göra den mer hållbar och mer effektiv, säger Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i logistik vid Linköpings universitet, i ett pressmeddelande från Postnord. 

 

FAKTA 

Nomineringarna till Postnord logistics award 2018 

  

  • Alfa Laval Genom ett långsiktigt, uthålligt arbete har Alfa Laval skapat god kontroll av och en global process för verksamhetens omfattande transporter. Lösningen ger betydande kostnadsbesparingar, en bättre kundupplevelse, överblick och möjlighet att göra miljömässigt kloka transportval.  
  • Servistik Med ett industriellt logistiktänkande säkerställer Servistik att materialförsörjningen till byggarbetsplatser sker samordnat, väl planerat och just-in-time. Genom smart planering och samordning skapas även förutsättningar för en bättre miljömässig hållbarhet och positiva effekter på arbetsmiljön.  
  • Sportamore Med beslutsamhet och på kort tid har Sportamore byggt upp ett effektivt logistikmaskineri som snabbt och med hög servicegrad hanterar leveranser till allt mer kräsna konsumenter. Den automatiserade och flexibla lagerlösningen klarar även av att hantera fluktuationer i efterfrågan och ger verksamheten en god förmåga att klara en fortsatt snabb tillväxt.  
  • Ecmo Centrum Med hängivenhet och ett totalt fokus på patienten har Ecmo Centrum på Karolinska Universitetssjukhuset utvecklat en logistik som utmärks av snabbhet, kreativ problemlösning och en ambition att i varje enskilt fall lösa sin uppgift på mest effektiva sätt.  
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157