23948sdkhjf

Han tar över Ohlssons Tyger

Tygkedjan stannar i familjen när sonen och nuvarande vd köper företaget av sin far.

Ohlssons Tyger har en ny ägare i Hampus Olsson som förvärvat tygkedjan av sin far Torbjörn Olsson. Hampus Olsson har verkat på vd-posten de två och ett halvt åren.

– Efter 45 år i branschen känns det bra att denna affär blivit möjlig. Att driva en butikskedja i dagens detaljhandel kräver mod och nytänkande vilket Hampus har. Jag är övertygad om att vårt unika koncept med metervaror och sybehör samt mer och mer färdigsytt har en framtid, säger Torbjörn Olsson.

Ohlssons Tyger, med ett 20-tal butiker runt om Sverige, grundades av Hampus Olssons farfar Birger Ohlsson 1971. Torbjörn Olsson tog över kedjan 1996 och nya ägaren Hampus Olsson har gått från att arbeta extra på lagret, städat på kontoret till arbete i butik under skoltiden till att efter avslutade universitetsstudier verka som styrelsemedlem, inköpschef och den senaste tiden som vd.

I sortimentet finns klädtyger, gardiner, inredningstyger, sybehör och färdigsydda produkter.

Ohlssons Tyger har en årsomsättning på närmare 150 miljoner kronor.

– Jag är väldigt stolt över förtroendet att driva vidare familjeföretaget. Nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla vårt företag tillsammans med alla medarbetare runt om i Sverige och våra kunder. Vi har en stark position på marknaden, men det är inget vi tar för givet. Vi jobbar strategiskt och kundfokuserat, och det ska vi fortsätta med, säger Hampus Olsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096