23948sdkhjf

Norskt styrelseproffs till Pricer

Valberedningen i Pricer föreslår Knut Faremo (född 1957) som ny styrelseledamot. Detta mot bakgrund av att det är önskvärt att komplettera styrelsen med en internationell ledamot med bred ledarerfarenhet och med djup branscherfarenhet från detaljhandeln i Europa.

Knut Faremo driver i dag en egen konsultverksamhet inkluderande styrelseuppdrag med fokus på detaljhandeln. Han har mer än 30 års erfarenhet som företagsledare och investerare i detaljhandelsbolag i samtliga skandinaviska länder samt ett brett kontaktnät på den franska marknaden.

Under de senaste 15 åren har han i olika former varit engagerad i Norgesgruppen, Dagrofa, Coop Butiker & Stormarknader, Apoteket Hjärtat och Picard Sweden. Knut Faremo har studentexamen i matematik och i ekonomi från gymnasium i Norge. Normannen är oberoende i förhållande till Pricer AB och dess ledning och oberoende i förhållande till bolagets största aktieägare. Knut Faremo äger för närvarande inga aktier i Pricer AB.

Valberedningen i Pricer föreslår, för tiden intill slutet av nästa årsstämma, omval av styrelseledamöterna Bernt Ingman, Hans Granberg, Jonas Guldstrand, Thomas Krishan och Jenni Virnes. Vidare föreslås att Knut Faremo väljs till ny styrelseledamot. Som styrelsens ordförande föreslås omval av Bernt Ingman.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094