23948sdkhjf

Coops ultimatum: Tillgänglighet eller nedläggning

Coop Värmland ställer ett ultimatum till Degerfors kommun kring Coop Extra-butiken.

Om inte tillgängligheten förbättras så finns det inga förutsättningar att bedriva dagligvaruhandeln längre, säger Tomas Sjölander, vd på Coop Värmland, till Fri Köpenskap.

Frågan har varit infekterad under en längre period. Redan 2015 aviserade Coop Värmland att man hade för avsikt att stänga butiken om inte utvecklingen kunde vändas. Och för det krävdes kommunala insatser vid torget.

Butiken är i behov av att minska ytan och ställas om till det nya Coop-formatet. Det kostar åtta till tio miljoner kronor och om vi inte ser en framtida potential i butiken så är det inte en ekonomiskt försvarbar investering, säger Tomas Sjölander.

Coop Värmland, blev av det dåvarande styret lovade förbättring, något som man hävdar drogs tillbaka i samband med maktskiftet efter valet 2018.

Så ser området ut i dagsläget. 

I förslaget planerades en tillfart intill butiken med en betydande mängd parkeringsplatser. I stället erbjuds nu enligt Coop Värmland endast ett tiotal parkeringar.

Det räcker helt enkelt inte, konstaterar Tomas Sjölander.

Han hänvisar till nästa kommunfullmäktige som hålls i februari-mars.

Vi inväntar resultatet där och fattar beslut efter.

Kommunstyrelsens ordförande Muris Beslagic (S) tycker att beskedet är beklagligt.

Det är väldigt trist att höra så klart och självklart är det ingen som vill att butiken ska tvingas lägga ned. Just nu kan jag inte säga mer än att jag kommer att ta upp frågan med mina partimedlemmar och Alliansen, säger han till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109