23948sdkhjf

Bra avslutning på året för bokhandelskedja

Förbättrat rörelseresultat för Akademibokhandeln.

Akademibokhandeln fick en bra avslutning på året och viktiga fjärde kvartalet, oktober till december, där nettoomsättningen för koncernen uppgick till 628,3 miljoner kronor (629,1) och rörelseresultatet efter avskrivningar stärktes med 4,6 miljoner kronor och uppgick till 87,8 miljoner kronor (83,2 ). Resultat efter skatt uppgick till 119,7 miljoner kronor (56,4). I resultatet ingår ett koncernbidrag från moderbolaget vilket bidragit till resultatet med 57,6 miljoner kronor.

"En något svagare försäljning av böcker på grund av avsaknad av Nobelpris i litteratur kompenserades dock i butik av en mycket stark utveckling för övrigt sortiment där satsningarna på egna varumärken börjat ge resultat", skriver bolaget i rapporten.

I rapporten skriver bolaget också att de effektiviseringar som påbörjats i verksamheten har börjat ge effekt under fjärde kvartalet. Arbetet med att se över konstnaderna fortsätter in i innevarande år.

Kedjan ser även en en stark tillväxt för abonnemangs-tjänster i segmentet är Akademibokhandeln Holding är verksamt i med Bokus Play sedan mars 2018. Under det fjärde kvartalet lanserades en uppgraderad version av Bokus Play där förmåner och rabatter hos Akademibokhandeln och Bokus lagts till.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094