23948sdkhjf

Karlssons varuhus i rekonstruktion

Har halverat omsättningen på tio år.

Det går tungt för Karlssons varuhus. Omsättningen har minskat under hela 2010-talet och företaget har nu tvingats ansöka om rekonstruktion, vilket Market var först att berätta om.

Karlsson Varuhus Sverige AB grundades år 2000 av Göran Karlsson som även grundade Gekås. Men till skillnad från den framgångsrika verksamheten i Ullared så har Karlssons haft det motigt och tappat i omsättning ända sedan 2009.

År 2009 omsatte bolaget 307 miljoner kronor. Förra året hade omsättningen sjunkit till 155 miljoner kronor. Alltså i princip en halvering på tio år. Och nu är pengarna slut. Enligt Market har varuhuskedjan skulder på 34 miljoner kronor och befinner sig i en akut likviditetskris. En rekonstruktion krävs för att bolaget ska kunna räddas.

– Jag bedömer att det finns goda möjligheter att vi kan lösa situationen, säger rekonstruktören Christian Andersch till Market.

Sex olönsamma varuhus har redan stängts. Kvar är nu sju varuhus. De finns i Bollnäs, Bräkne-Hoby, Ed, Högsby, Morgongåva, Strängnäs och Veddinge.

Företagsrekonstruktionen inleddes den 19 februari. Det första borgenärssammanträdet hålls den 11 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047