23948sdkhjf

Stor fusion planeras inom Coop-sfären

Totalt har föreningarna 1 250 anställda.

Styrelserna i konsumentföreningarna Kf Göta och Coop Oskarshamn för diskussioner om en fusion av föreningarna. Bedömningen är att det skulle skapa en mer kraftfull förening, vilket skulle vara till nytta för medlemmarna.

Inget slutgiltigt beslut är fattat ännu.

Det förs diskussion i föreningarna men slutgiltiga beslut kommer att tas under respektive stämmor i vår, säger Jerry Svennerlind, vd på Kf Göta till branschtidningen Fri Köpenskap.

Den nya föreningen omfattar huvudsakligen Småland och Öland.

Tillsammans skapar vi en kraftfullare förening särskilt när det gäller centrala stödfunktioner till våra butiker som HR, ekonomi-controlling, IT och säkerhet.

Även butiksnätet påverkas.

Kortsiktigt kommer det inte att hända så jättemycket eftersom föreningarna har en likvärdig struktur. Däremot skapar det bättre ekonomiska förutsättningar långsiktigt. Vi blir större och kraftfullare vilket kommer att gynna våra medlemmar, konstaterar Jerry Svennerlind.

Den centrala e-handeln är en annan del. En fusion skulle till exempel möjliggöra strategiska placeringar av plocklager.

Niclas Johansson är vd för Coop Oskarshamn och du är vd för Kf Göta. Hur gör ni där?

Ja, tyvärr kan man ju inte vara två vd:ar i en förening, men exakt hur vi gör får vi återkomma om.

Konsumentföreningen Göta ekonomisk förening bedriver i dag verksamhet i 48 butiker i 24 kommuner, huvudsakligen i Småland och på Öland. Föreningen har cirka 1 000 anställda och försäljning på ca 1,8 miljarder kronor. Styrelsens säte är i Växjö.

Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening bedriver i dag verksamhet i 15 butiker i Kalmar län och 6 kommuner. Föreningen har cirka 250 anställda och en årsförsäljning på cirka 440 miljoner kronor. Styrelsens säte är i Oskarshamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.159