23948sdkhjf

Strid om Gekås förlängda öppettider

Dagens Handel har tidigare rapporterat om att Gekås, efter ett lyckat test i höstas, från den 26 september och året ut kommer att förlänga öppettiderna och ha öppet ända till 22 torsdagar, fredagar och lördagar. 

Det har lett till ett frostigt förhållande mellan företagsledningen och personalen, skriver HandelsnyttFackklubben är lika kritisk nu som man var i höstas.

– Att handla i butik efter klockan 20 är en onödig lyx. Det är handlarna som skapar behovet, inte kunderna, säger klubbens ordförande Izabela Nanneson till fackförbundstidningen.

Gekås vd Boris Lennerhov har tidigare sagt att försöket med längre öppettider ledde till en bättre shoppingupplevelse för kunderna och en bättre arbetsmiljö med färre övertidstimmar för medarbetarna. Izabela Nanneson är inte imponerad och hävdar att det mest handlar om visstidsanställningar, inte tillsvidare-tjänster.

För att gå facket till mötes har Gekås gått med på att ensamstående föräldrar inte kan tvingas bli schemalagda på sena kvällstider. Gekås har även förmått Hallandstrafiken att anpassa busslinjer så att personalen kan ta sig hem och den egna gratisbussen till de mer avlägsna parkeringsplatserna ska serva anställda som behöver det efter arbetspassets slut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079