23948sdkhjf

Därför såldes Fredells för halva priset

Köpare som ville riva byggvaruhuset och bygga bostäder fick kalla handen.

I december slog bomben ned. Familjen Fredell säljer sitt anrika byggvaruhus. Den 1 februari togs Fredells över av Bauhaus. Nu avslöjar Victor Fredell i en intervju med Veckans Affärer att familjen sålde varuhuset i Sickla för halva priset än vad de hade kunnat få ut av en annan köpare.

Läs också: Böter för Bauhaus för skyltar utan bygglov

Av nio kusiner är det bara Fabian Fredell som har varit aktiv i bolaget i sin position som vd. Uppdraget att sälja varuhuset gick till kusinen Victor Fredell som berättar att intresset var stort och att man ordnade drygt 20 nattvisningar för att inte störa ordinarie verksamhet och väcka onödig uppmärksamhet.

Snart hade han två färdiga kontrakt i handen, men ville inte skriva på någotdera.

– Ingen av affärerna kändes riktigt rolig för rörelsen och därför valde vi att avstå. Att sälja på det viset hade känts som att smita ut bakvägen, säger Victor Fredell som gav kalla handen till en köpare som ville riva norra Europas största byggvaruhus för att i stället bygga bostäder på området.

I intervjun med Veckans Affärer poängterar Victor Fredell att byggvaruhuset inte sålts på grund av lönsamhetsproblemen 2017 då verksamheten gick med en förlust på ett par miljoner kronor.

Läs också: Bauhaus tar hemleveranserna till Storstockholm

– Vi har aldrig varit en familj som driver företag för att berika oss.

Att valet till slut föll på Bauhaus är ingen slump.

– Bauhaus ägare Bernd Baus är en otrolig företagsledare som var extremt insatt i affären och tyckte att det var roligt att få ta över det vår familj hade skapat. Så jag har enorm respekt för Bauhaus och är glad att en överväldigande majoritet av personalen har valt att stanna, säger Victor Fredell till Veckans Affärer.

Med sina över 50 000 kvadratmeter stora ytor blir Fredells lokaler i Sickla, på gränsen mellan Stockholm och Nacka, Sveriges största Bauhaus-varuhus. 

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064