23948sdkhjf

Ica-handlaren till final i Mello

Mikael Karlsson, handlare på Ica Supermarket Skurup, har skrivit låten ”I do” som framförs av Arvingarna i Melodifestivalen. I lördags stod det klart att låten tagit sig vidare till finalen på Friends Arena i Stockholm på lördag den 9 mars.

Hur känns det?

Det känns helt fantastiskt och overkligt. Det har varit väldigt omtumlade veckor. Först deltävling i Lidköping, för att sedan åka hem och byta om till Andra chansen. Nu är jag hemma och byter om igen. Jag har aldrig upplevt något liknande förut, säger Mikael Karlsson till Fri Köpenskap.

Det har blivit time out för dig i butiksdriften?

Japp, så har det blivit men tack och lov har jag fantastisk duktig personal som tagit hand om allt jobb medan jag får fokusera på att stryka skjortor.

Hur kom det sig att du blev låtskrivare?

Jag var med i ett lokalt band som trummis mellan 16 och 35. När vi lade ned bandet så saknade jag musiken väldigt mycket. Inte klubbarna och spelningarna men själva musiken. Det var då jag började skriva texter på allvar.

Hur kom låten ”I do” till?

Jag ville skriva en glad låt med mycket energi. Stort tack till Thomas ”Plec” Johansson som förfinat den. Jag hade bara spelat in den med gitarr och sång på min mobiltelefon. Det som kom ut efter han lagt händerna på den var helt fantastiskt. Stort tack också till Casper Janebrink och Nanne Grönvall som översatt texten till svenska.

Förstod du att detta var en hit?

Ja, någonstans visste jag det. Jag slutade aldrig att tro på låten, så jag jobbade jättehårt med att hitta någon som ville framföra den. Att det så småningom skulle bli Arvingarna med den energi och glädje de utstrålar kunde jag inte drömma om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094