23948sdkhjf

Coop testar nytt e-handelsskåp

Blir först med obevakade hemleveranser för matvaror.

E-drop är ett kylt leveransskåp som kan placeras utomhus, vilket gör att livsmedelskedjor enkelt kan leverera kylvaror till kundernas hem. Nu startar testverksamhet i Helsingborgsområdet tillsammans med logistikföretaget Nowaste.

Inledningsvis rör det sig om 15-talet familjer som testar lösningen och Coop blir första dagligvaruaktör i Sverige med den här typen av lösning, säger Tarik Belqaid, pressansvarig på Coop till Fri Köpenskap.

Den största fördelen är att transporterna inte behöver vara förlagda då kunderna är hemma. Således kan rusningstrafik undvikas.

Leveranserna kan ske när som helst på dygnet utan att bryta kylkedjan, vilket både ökar effektiviteten och avlastar logistiken, konstaterar Tarik Belqaid.

Skåpet har en kyld del med plats för fyra kassar och ett frysfack. Transportören öppnar genom att scanna leveransens streckkod och kunden hämtar varorna genom en app i sin telefon.

Det är mycket smidig och flexibel lösning, konstaterar Tarik Belqaid.

Bakom beslutet finns en kraftig tillväxt online, menar Niklas Zeitlin, operativ chef på Coop Online.

– För att fortsätta stärka vår roll som en dagligvaruleverantör i framkant är det viktigt för oss att testa nya tjänster och lösningar som svarar upp till kundernas förväntningar och behov, säger han.

Samarbetspartnern Nowaste Logistics ser stor potential framöver.

– Tänk när varje bostadsområde kan få en samlad leverans, det skulle reducera transporterna i samhället enormt. Med den ökande e-handeln tror vi att denna typ av tjänst är en förutsättning både för konsumenten och för att logistikflödena ska fungera säger Susanne Hjorthagen, ansvarig för E-drop på Nowaste logistics.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128