23948sdkhjf

Cerveras vd lämnar

Nu söker detaljhandelskedjan ny vd.

Johan Junehed som utnämndes till vd, efter en tid som tillförordnad på posten, i september 2015 har enligt ett pressmeddelande "efter samråd med styrelseordförande Claes Bodell valt att lämna sin roll". Johan Junehed har arbetat på Cervera sedan 2011.

Bolagets styrelseledamot Björn Krasse har gått in som tillförordnad vd.

- Johan har, under Accents tid som ägare till Cervera, på ett förtjänstfullt sätt lett arbetet med att navigera Cervera i det förändrade detaljhandelslandskapet. Bland annat har en modernisering av interna processer och butiksuttryck, tillsammans med en kraftigt ökad online-handel, åstadkommits under Johans tid som VD säger Claes Bodell, styrelsens ordförande. Grunden i bolagets inriktning och strategi kvarstår även om vissa delar behöver omprövas relaterat till den ändrade konkurrensbilden. Vi tackar Johan för hans gedigna insatser för Cervera, säger Claes Bodell, styrelseordförande i en kommentar till vd-skiftet. 

Cerveras förhoppning är att negativ resultatutveckling ska brytas och sortiment, leverantörer och hyresavtal ses över och kedjan ska fortsätta satsningen mot att bli en omnikanalaktör. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064