23948sdkhjf

Invigning av NK:s nya saluhall

För nästan ett år sedan fick Ica lämna NK:s saluhall efter att de båda parterna inte kom överens om driften. Nu är det dags för invigning av NK:s nya saluhall där flera olika aktörer tar plats där Ica tidigare låg.

Nya NK Saluhall öppnar den 7 mars och kombinerar en traditionell saluhallsupplevelse med matserveringar och ett baslivsmedelsutbud. Det kommer både att gå att handla råvaror och delikatesser och att slå sig ner på någon av serveringarna, till exempel hos Melanders Fisk, för en måltid.

Saluhallen kommer även att husera Danielle och Johan Lalins Dr Mat och Katarina och Håkan Milds glassföretag Lejonet & Björnen. NK Bröd och NK Konfektyr kommer att drivas av Johan Sörberg, en av landets främsta bagare och konditorer. 

– Vi är väldigt glada över att äntligen kunna presentera vår nya saluhall. Matentreprenörerna tillhör toppskiktet i sina respektive kategorier och besitter den kunskap och erfarenhet som kommer göra NK Saluhall till en matdestination för såväl stockholmare som tillresta matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Johan Jureskog och Klas Ljungquist från AG Kötthandel driver köttdisken, fiskdisken bemannas av bröderna Nils och Erik Molinder och ostdisken av Vincent och Anna Lefèvre från Androuet. Paradiset, som flyttar från sin city-butik på Regeringsgatan, står för basutbudet för livsmedel, frukt och grönt.

– Det ska bli superkul att öppna upp här, vi har gått en lång väg sedan vår cityetablering och det här känns som ett koncept som passar oss bra, säger Paradisets grundare Johannes Cullberg till Fri Köpenskap.

Johannes Cullberg tror på saluhallskonceptet och om fem veckor öppnar Paradiset även i Täby centrum där konceptet även där påminner om en saluhall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047