23948sdkhjf

Rusta bygger ut jättelagret i Norrköping

Kedjans fortsatta expansion kräver utökad lagerkapacitet.

Rusta fortsätter att växa och väljer nu att bygga ut sina 120 000 kvadratmeter på centrallagret i Norrköping. I samarbete med Swisslog kommer man att bygga ett höglager på 8 000 kvadratmeter. 

– Vi har sedan flera år en plan för hur vi ska möta vår fortsatta tillväxt med en utökad lagerkapacitet. Med den aktuella utbyggnaden klarar vi av att hantera den fortsatta tillväxten ytterligare några år. Vi analyserar nu hur vi ska möta behovet av framtida lagerkapacitet därefter, säger Magnus Hallin, logistikchef på Rusta, i ett pressmeddelande.  

Swisslog och Rusta har sedan tidigare ett samarbete på Norrköpingslagret. I den nya delen kommer man att uppföra åtta Vectura höglagerkranar i ett automatiserat pallager med 57 000 platser som servas med ett Promove bansystem. Det kommer också att finnas lagerytor för fristapling av gods. Efter utbyggnaden har Rustas lager en kapacitet på 120 000 pallplatser, 17 höglagerkranar och bansystem både vid godsmottagning och utlastning. 

Byggstarten kommer att ske i höst och den nya delen av anläggningen tas i drift våren 2020 om allt går enligt planen. Just nu har Rusta 91 varuhus i Sverige, 28 i Norge och två i Tyskland, samtidigt som man under 2018 köpte den finska kedjan Hong Kong och dess 24 varuhus. Det kommande året planerar man att öppna tolv nya varuhus. Centrallagret fortsätter att serva alla Rustas marknader. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125