23948sdkhjf

Blekt kvartal för MQ – fortsätter rasa

Modekoncernen fortsätter tappa i försäljning och resultat.

Andra kvartalet blev trögt för MQ-koncernen som enligt rapporten för perioden drabbades negativt av det "lägre intresset för vinterrean" och även av engångskostnader för det strukturella åtgärdsprogrammet samt nedskrivning av immateriella tillgångar.

"Det har fortsatt varit en avvaktande marknad präglad av hög kampanjintensitet. Den jämförbara försäljningen för kläder i Sverige (HUI) minskade under kvartalet och vår utveckling var än svagare", skriver koncernen, med vd Ingvar Larsson i spetsen, i kvartalsrapporten.

Modekoncernen MQ:s nettoomsättning uppgick till 424 miljoner kronor (448) vilket var en minskning med 5,4 procent. 

Rörelseresultatet sjönk och uppgick till -528 miljoner kronor, inklusive engångspost avseende nedskrivning av immateriella tillgångar om -500 miljoner kronor (-4), vilket motsvarar en rörelsemarginal på -124,7 procent. Periodens resultat exklusive nedskrivning av immateriella tillgångar uppgick till -22 miljoner kronor (-3).

Den jämförbara försäljningen minskade med 5 procent. Bruttomarginalen uppgick till 49,6 procent (50,6).

Koncernen tappar försäljning hos både Joy och MQ.

Joys omsättning under andra kvartalet minskade med 6,0 procent och uppgick till 53 miljoner kronor (56) med ett rörelseresultat om -22miljoner kronor (-14). Försäljningen i Joys jämförbara butiker minskade under andra kvartalet med 3,5 procent

MQ:s omsättning under samma period minskade med 5,4 procent och landade på 371 miljoner kronor(392) med ett rörelseresultat om - 6 miljoner kronor (10).

Försäljningen i MQ-kedjans jämförbara butiker minskade under andra kvartalet med 5,2 procent.

Under kvartalet lanserades ett strukturellt åtgärdsprogram och därtill har en ny försäljningschef, Katarina Blomqvist, och marknadschef, Mikael Kruse, klivit på.

Under kvartalet stängde tre butiker för Joy och två för MQ. Butiken i Igor Västerås har utökats med cirka 100 kvadratmeter. Som tidigare kommunicerats ska totalt 13 butiker stängas, varav 10 Joy-butiker stängs under innevarande räkenskapsår.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095