23948sdkhjf

Willys tar över efter Coop – kan följas av Rusta

Willys öppnar butik i Coops gamla lokaler i Simrishamn. Det avslöjar Ystads Allehanda, som var först med nyheten.

Det stämmer. Vi kommer att sätta igång en omfattande renovering och siktar på att öppna innan året är slut, säger Johanna Eurén, pressansvarig på Willys till Fri Köpenskap.

Det rör sig om en butik på runt 3 000 kvadratmeter.

Det är ett bra läge med goda parkeringsmöjligheter men ändå nära till centrum. Dessutom finns det gott om sommarkunder, säger Johanna Eurén.

Willys kan också få draghjälp av en aktör med kompletterande sortiment. Enligt en mejlväxling med kommunen, som YA tagit del av, ska Rusta vara intresserad av platsen.

Kedjan ska vara intresserad av att bygga en 1 900 kvadratmeter stor butik på den parkering som ligger precis väster om Willys. Kommunen är i sitt mejlsvar försiktigt positiva men konstaterar också att en bygglovsansökan måste ut på remiss till berörda eftersom det aktuella området klassas som industrimark.

– Det här är inget som är spikat över huvud taget utan bara en lös tråd. Vi har många orter på vår lista. Att vi är intresserade av en ort betyder inte att vi kommer att öppna, säger Peter Jansen, etableringschef på Rusta till YA och poängterar att personen som kontaktat kommunen inte arbetar för Rusta utan agerar helt på egen hand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094