23948sdkhjf

Coop-chef anklagas för trakasserier av 20 kvinnor – en försökte ta livet av sig

Handels hotade att stänga butiken efter att en kvinna försökt ta sitt liv.

En butikschef för en större Coop-butik i Mellansverige anklagas för trakasserier av 20-talet kvinnor.

Redan i samband med anställningen 2016 protesterade facket på grund av uppgifter om att han uppträtt olämpligt och tvingas sluta på tidigare chefsjobb i andra butikskedjor. Det skriver Handelsnytt som var först att berätta om händelsen.

Det här är en allvarlig historia som pågått under ett längre tid. Trots att vi påtalat riskerna för Coop så har butikschefen fått jobba kvar. Tyvärr blev det som vi befarade att anställda for illa, säger Jens Lundberg, pressekreterare på Handelsanställdas förbund till Fri Köpenskap.

I ett skriftligt vittnesmål berättar en kvinna hur hon mentalt brutits ned av butikschefen. När hon blev anklagad och avskedad för stöld försökte hon ta livet av sig genom att svälja en större mängd tabletter.

Detta föranledde att vi gjorde en 6:6a-anmälan med hot om skyddstopp. Därefter har det kommit in massor av vittnesmål till oss, säger Jens Lundberg.

Kräver ni butikschefens avsked?

Det känns inte lämpligt att han jobbar kvar nej.

Enligt Handelsnytt rör det sig om fler än 20 nuvarande och tidigare anställda kvinnor som lämnat skriftliga vittnesmål om allt från sexuella trakasserier till offentliga utskällningar, utfrysning, avskedning via sms och enligt facket framprovocerande uppsägningar.

Just nu pågår förhandlingar med Coop. Eftersom butikschefen sagt åt personer att det är lönlöst att höra av sig till facket och dessutom avskedat anställda utan vår kännedom kräver vi skadestånd för föreningsrättskränkning, säger Jens Lundberg.

Coop Butiker & Stormarknader (CBS) ser mycket allvarligt på anklagelserna.

Vi har tillsatt en oberoende utredning som kommer att genomföras av Previa. Butikschefen jobbar under utredningen inte i den aktuella butiken, säger Annelie Eriksson, distriktschef på CBS.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094