23948sdkhjf

Vd-skifte hos Apoteksgruppen

Hon kliver in som vd efter en snabb karriär hos Apotekskedjan.

Vd Tony Johansson lämnar Apoteksgruppen och vd-posten efter tre år och Sara Mohammar, HR-chef sedan i september i fjol, har utsetts till ny vd för apotekskedjan.

Förändringarna i koncernledningen gäller från årsstämman som äger rum den 10 april 2019.

Sara Mohammar har även ett förflutet från bland annat Media Markt och Adidas och har arbetat med Skanskas fastighetsutveckling i Central- och Östeuropa.

I början av 2018 förvärvades Apoteksgruppen av Euroapotheca, som köpte kedjan av svenska staten och en rad franschiseaktörer, och under fjolåret transformerades Apotelsgruppen från att vara en franschisekedja  till en integrerad apotekskedja.

– Tony har utfört ett fantastiskt arbete i att leda förändringen av Apoteksgruppen från en statligt ägd serviceorganisation till franchiseföretag till en integrerad privat apotekskedja, och samtidigt kontinuerligt betjänat Apoteksgruppens befintliga franchiseföretag. Ett stort tack till Tony och hans team. Vi respekterar Tonys beslut att lämna och önskar honom allt gott i framtiden, säger Raimonda Kižienė, styrelseordförande för Euroapotheca.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094