23948sdkhjf

Postnord börjar med bostadsnära paketboxar

Söker efter nya leveranslösningar för e-handeln.

Behovet av smidiga lösningar för e-handelsleveranser ökar. I ett försök att underlätta för både bud och kunder testar nu Postnord och Swipbox en ny typ av utlämningsalternativ. 

Från och med denna vecka kommer man att leverera till 200 digitala paketboxar i danska Kolding. Om testet faller väl ut står man redo att rulla ut systemet över hela landet, för möjlig expansion i hela Norden. 

Med hjälp av Postnords app kommer kunder att kunna kommunicera med paketboxen via bluetooth och hämta ut sitt paket när de vill. Även leveranserna kommer att kunna ske dygnet runt. 

– Vi har länge sett ett behov av en ny infrastruktur för leverans av paket som ökar bekvämligheten, är flexibel för mottagaren och kompletterar våra befintliga leveransplatser, det vill säga leverans till ombud och hemleveranser. Postnord har under flera år testat olika typer av framtida leveransalternativ som exempelvis leveranser till baklucka och hemleveranser till låst utrymme. Piloten i Danmark är ytterligare ett steg i utvecklingen, säger Håkan Ericsson, koncernchef och vd för Postnord, i en kommentar. 

Postnord och Swipbox, som har utvecklat både mjuk- och hårdvaran, har gemensamt startat bolaget Nordic infrastructure. Företaget kommer att etablera paketboxarna i Danmark som ett öppet paketnätverk, så att alla leverantörer kan använda infrastrukturen. Testperioden blir sex månader lång och kommer att innefatta Postnord själva och ytterligare en distributör. 

Kommentera en artikel (3)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093