23948sdkhjf

Bauhaus tar hemleveranserna till Storstockholm

Pilotprojektet i Göteborg expanderar och permanentas.

För ett drygt år sedan drog Bauhaus igång sitt pilotprojekt i Göteborg, där man från en ny distributionsanläggning sköter hemleveranser ända till kundernas dörr. Efter att ha fått positiva reaktioner från kunderna är man nu redo att ta sin logistiklösning norrut för att serva hela Storstockholm. 

Grunden för logistikkonceptet är att försöka lösa problemen med osäkra tider, då privatpersoner har svårt att stanna hemma under dagtid, och också behöver en tydlig leveranstid. Målet blev därför att leverera fram till 21 på vardagkvällar, likaväl som under helgerna.  

– Det började med att vi byggde en egen app för att hantera alla kundernas beställningar. Den, tillsammans med fem lätta lastbilar och tio anställda i Göteborg, drog igång projektet. Det blev snabbt otroligt populärt. Det vi själva blev mest förvånade över var att alla kunder gav så många och positiva recensioner, säger Steen Hestehauge, vd för Bauhaus e-handel, i ett pressmeddelande. 

Med hjälp av appen har kunderna löpande kontroll över sina varor hela vägen från kassan och hem, och kan få utkörningen med femton minuters precision. Det har också gett fördelen att Bauhaus själva har samma kontroll. 

I Stockholm kommer man att utgå från sin nya distributionshubb i Sickla. 

– Fredells byggvaruhus, som vi tog över vid årsskiftet, har haft en gedigen distributionsverksamhet där de levererat stora volymer, men mest till företagskunder. Vi levererar mestadels till privatkunder, vilket ställer helt andra krav på verksamheten. Folk har ju arbeten att sköta och har varken tid, lust eller möjlighet att sitta hemma och vänta. Vi vill inte att våra kunder ska behöva stå ut med det, säger Steen Hestehauge. 

I slutet av året hoppas Bauhaus kunna expandera hemleveranserna till Malmöregionen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079