23948sdkhjf

Här stänger Kappahl – ännu en citygalleria drabbas hårt av butiksstängningar

Modekedjan lämnar gallerian.

Kappahl aviserade tidigare i år att kedjan stänger 20 butiker som en del i ett större sparåtgärd. 

Nu står det klart att en av de butiker som stänger är enheten i Galleria Diamanten i Ronneby, vilket avslöjades av Sydöstran i veckan. Butiken ligger i en galleria som drabbats hårt av butiksstängningar under den senaste tiden då även bland andra butiken Skokällarn upphörde tidigare i år.

Nu gapar ett våningsplan i gallerian tomt och nu skriver tidningen att politikerna nu ger sin syn på utvecklingen och gallerians framtid och konstaterar att liknande sker i flera andra svenska städer.

- Det är inte politiker som lägger ner butiker, det handlar om ett kundbeteende. Det ser ut så här i stort sett i alla svenska stadskärnor idag när det sker en stor omstrukturering, säger Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande  (M) till Sydöstran.

Näthandel, externa handelsplatser och köpcentrum pekas ånyo ut som främsta konkurrenter till döende citykärnor.

Tidningen skriver att i Ronneby pågår en diskussion bland fastighetsägare, butiksinnehavare och kommunala företrädare för att ta fram en plan för utvecklingen av stadens citykärna. 

Gallerian invigdes 2008 och enligt tidningen finns Lindex, Albrekts guld, Life, Salong Diamant och restaurang Andra våningen kvar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109