23948sdkhjf

Miljardär satsar på påsar av återanvända lakan

Nu går den kända affärskvinnan Katarina Martinson, investerare och ledamot i bland annat Lundbergföretagen, in som investerare i Reused Remade vars affärsidé är att tillverka tygpåsar av gamla hotellakan. 

– Genom kapitaltillskottet vill vi möjliggöra expansion och etableringar på nya marknader, samt säkerställa utvecklingen av vårt cirkulära system för detalj- och e-handeln, och därmed på allvar ta upp konkurrensen med plastkassarna, säger Reused Remades vd Pia Walter i en kommentar.

Tygkassarna har bland annat sålts på Systembolaget och Ica i vår lanseras de nu hos ytterligare återförsäljare. Målet är att på sikt ersätta majoriteten av alla kassar i handeln.

– Jag ser tre skäl till varför detta är en bra investering. För det första tror jag på produkten – det finns ett tydligt hål i marknaden, för det andra tror jag att detta är en hållbar affärsmodell i ordets båda bemärkelser, och slutligen tror jag på teamet, vilket alltid är en viktig faktor vid alla investeringar, säger Katarina Martinson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079