23948sdkhjf

Ikea börjar hyra ut möbler

Test av uthyrningsmodell för svenska företagskunder.

Senast år 2030 ska Ikea vara klimatpositivt. Som ett led i hållbarhetsarbetet börjar nu Ikea att hyra ut möbler. Test med olika inriktningar börjar redan under 2019 i Nederländerna, Schweiz, Polen och Sverige. Totalt ska uthyrning av möbler testas på 30 marknader. I Sverige startar testet redan under våren.

– I Sverige vill vi utforska hur vi kan möta företagskundernas behov av flexibla heminredningslösningar samtidigt som vi ökar takten mot en cirkulär affärsmodell, säger Miki Tabakovic, säljchef för företagskunder, Ikea Sverige.

Det är Ingka-koncernen, den största franchisetagaren av Ikea-varumärket, som i ett globalt projekt låter kunder skaffa, reparera och återbruka Ikeaprodukter på ett mer hållbart sätt. Målet är att utveckla prenumerationsbaserade möbeltjänster där Ikea behåller ägandet av produkten för att säkra att den återanvänds så många gånger som möjligt innan den återvinns.

– Vi har lyssnat på våra kunders behov och det finns ett stort intresse från företag och offentlig sektor att hitta mer hållbara och flexibla sätt att förhålla sig till möbler. Vi vill nu testa hur olika uthyrningsmodeller eventuellt kan se ut, och ifall det är möjligt att genomföra i större skala, säger Miki Tabakovic.

Ikea Sverige startar under 2019 en uthyrningsmodell för företagskunder. Ambitionen är att även testa i offentlig sektor i ett senare skede.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094