23948sdkhjf

Efter konkursen laddar Rådhuset för ny detaljhandel

Inget intresse för butikskonceptet men i framtiden väntar ny detaljhandel i lokalerna.

Den gångna helgen stängde modebutikskonceptet Rådhuset, som drevs av Rådhuskompaniet,  i Uppsala efter en längre tids konkursutförsäljning. Bolaget bakom modebutikskonceptet försattes i konkurs den 7 mars.

Det mesta av varorna gick åt under utförsäljningen enligt konkursförvaltaren Oskar Nordström.

De vårvaror som kommit in i butik innan konkursen innefattades inte i utförsäljningen då det i huvudsak handlade om kommissionsvaror som hämtats tillbaka av leverantörerna.

- Utförsäljningen har varit lyckosam och vi blev av med allt förutom sex lådor äldre jeans som jag sålde i går. Det är roligt för det betyder också att vi fick in en del pengar till konkursboet och nu kan även leverantörer och andra oprioriterade fordringsägare få viss utdelning, säger advokat Oskar Nordström, konkursförvaltare vid Nordström Advokater till Habit.

Han säger att personalen gjorde ett bra arbete under utförsäljningen som var väl tajmad i tid och som också marknadsfördes bra bland annat i medier då konkursen var omskriven.

Skulderna till modeleverantörer, ett femtiotal, uppgår till omkring 2 miljoner kronor därtill tillkommer ett antal miljoner i bland annat hyresskulder, lönegaranti och skulder till banken.

Enligt Oskar Nordström har det inte funnits några intressenter till verksamheten och nu töms lokalerna på de sista inventarierna.

Däremot kan det även fortsatt bli någon form av detaljhandel i hela eller delar av fastigheten och i de lokaler som det nu insomnade butikskonceptet Rådhuset huserade i.

Det uppger projektschef Robert Ahlstedt hos fastighetsägaren Castellum till Habit och menar att det vore synd om en så ståtlig byggnad med centralt läge inte innehöll någon form av detaljhandel.

- Målbilden är att det ska vara detaljhandel i lokalerna, åtminstone på bottenplanet, men vi är i ett tidigt skede ännu och vi för diskussioner med ett antal aktörer. Vad för typ av detaljhandel det blir är för tidigt att sia om men innan sommaren hoppas vi kunna presentera hur framtiden ser ut för fastigheten, säger Robert Ahlstedt till Habit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065