23948sdkhjf

Vasakronans vd lämnar efter 11 år

Fredrik Wirdenius har meddelat styrelsen att han lämnar uppdraget som vd för fastighetsbolaget Vasakronan. Han lämnar posten efter 11 år och tillträdde 2008, samm år som då AP Fastigheter köpte gamla Vasakronan och samtidigt tog det gemensamma namnet Vasakronan.

- Det här är för mig inget plötsligt beslut utan något som jag gått och funderat på ett tag. Jag tror att det är bra för alla företag att inte ha en vd som sitter för länge. Det här bolaget är väl positionerat för framtiden och jag tror att den som tar över kommer att bli imponerad över den kunskap som finns i bolaget, säger Fredrik Wirdenius avgående vd i en kommentar.

Rekryteringsprocessen att finna en efterträdare till Fredrik Wirdenius har påbörjats och han stannar på posten till ny vd tillträder.

Vasakronan äger framförallt centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Öresund och är stora inom inte minst cityhandel.

Fastighetsbeståndet omfattar 174 fastigheter med en total area på cirka 2,4 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074