23948sdkhjf

Snurren i Kista galleria: Ny Ica intill Lidl och Rusta hos Ica

Dagligvaruutbudet i gallerian fördubblas till 14 procent. Kvantum öppnar i Åhléns tidigare lokaler.

En karusell med lokaler pågår just i Kista galleria i Stockholm. Ica flyttar ut ur sina nuvarande Supermarket-lokaler och blir en Kvantum i Åhléns gamla lokaler en våning upp. Enligt Fastighetssverige som var först med att rapportera om nyheten rör det sig om 2 800 kvadratmeter.

Fantastiskt. Vi började vår resa på markplan för 17 år sedan men har legat i källaren de senaste tolv åren. Nu får vi chansen att komma upp igen, vilket är en fördel. Dessutom med större lokaler den här gången, säger handlaren Fredrik Kontsu till Fri Köpenskap.

Han driver butiken tillsammans med handlarkollegan Peter Gustavsson.

Vi stod inför en förnyelse inte minst med kyl- och frysbyte så det känns som perfekt läge att flytta in till helt nya och fräscha lokaler.

Mycket fokus kommer att ligga på färskvaror och färdigmat.

Det finns många kontor i området och många människor som ständigt är i farten. Vi får ta fighten med food courten om mat på språng, konstaterar Fredrik Kontsu.

Totalt innebär de nya butikerna en fördubbling av livsmedelsutbudet till 8 000 kvadratmeter, vilket är 14 procent av ytan.

Den nya Kvantum-butiken kommer att ligga granne med Lidls butik som planerar att öppnas i juni. Den gamla Ica Supermarket-lokalen kommer i stället att tas över av Rusta som bekant planerar ett tiotal butiker i Stockholmsområdet.

Ambitionen är att öppna under våren 2020. Det blir den tredje etableringen i Stockholmsområdet efter Täby och Solna om man bortser från den tillfälliga butiken på Regeringsgatan, säger fastighetschefen Peter Jansen till Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.47