23948sdkhjf

Ny era för Grand Parfymeri

Så ska skönhetsföretaget komma på rätt köl igen.

Grand parfymeri stänger Grand Kungsgatan och satsar på en pop up-butik på Fredsgatan i Göteborg. Den tillfälliga butiken öppnar 1 maj och ska i oktober bli en ny permanent butik i Arkaden i Göteborg.

I Arkaden väntar dock redan  i maj också skönhetsföretsgets allra första “Grand Beauty Studio” för behandlingar.

Det blir starten på en ny era för bolaget som sedan den 11 mars i år befinner sig i rekonstruktion.

För att komma på rätt köl igen ser bolaget nu över butiksbeståndet och rensar, enligt vd Tina Foghammar, ett gigantiskt lager.

Därtill har bolagets tvingats lägga varsel men även tänka om i koncept och byte av samarbetspartner inom olika områden för att maxa produktivitet och hålla nere kostnader.

- Vi har senaste tiden gjort stora kostnadsbesparande förändringar. Vilket gör att vi framöver har en kostym som passar. Vi lägger stort fokus vidare på att utveckla vårt koncept och butikserbjudande med ett mycket högre tjänste- och upplevelseutbud. Vi bygger även vidare och utvecklar en redan stark community digitalt, säger Tina Foghammar, vd och ägare till Dagens Handel.

Grand Parfymeri omfattar i nuläget tre fysiska butiker i Göteborg; förutom Kungsgatan som nu avvecklas finns butiker i Frölunda Torg och i Kungsmässan.

- Tillsammans med fastighetsägarna måste vi fundera på nya affärsmöjligheter, villkor och avtal för butiker i citykärnor. För att kunna möta utmaningar i form av digital och extern handel. Detta om vi vill ha kvar en levande innerstad, säger Tina Foghammar.

Tina Foghammar har varit ägare av Grand parfymeri sedan i oktober 2017 då hon förvärvade företaget av norska Cosmetic Group AS. Hon började resan med Grand Parfymeri som vd i augusti 2016.

Grand Parfymeri startades som ett familjeägt företag 1989. 2017 uppgick omsättningen till 61,5 miljoner kronor och förlusten till drygt  -13 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109