23948sdkhjf

Designtorget i nya händer

Detaljhandelskedjan byter ägare inom Axel Johnson-sfären. Åhléns förvärvar butikskedjan av Axel Johnsons investeringsbolag Novax.

Åhlén förvärvar Designtorget av investeringsbolaget Novax som likt varuhuskedjan ägs av Axel Johnson.

–  Förvärvet av Designtorget utgör en viktig del i vår strategi att skapa ett attraktivt och marknadsledande erbjudande inom skönhet, hem och mode, både online och i varuhusen. Designtorget är ett välskött företag med ett starkt varumärke och ett unikt utbud i butik och online och jag ser stora möjligheter att skapa framgång tillsammans, säger Gustaf Öhrn, vd Åhléns. 

Designtorget ska fortsätta att drivas som ett separat bolag inom Åhléns likt de nya verksamheter Åhléns Outlet och Beauty Bargain.

I pressmeddelandet framgår att samarbetet ska fördjupas och successivt ska Designtorgets sortiment  bli tillgängligt på utvalda varuhus och på åhlens.se som en del av Åhléns marknadsplats.

Designtorget omfattar 11 butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och på Arlanda samt webbutik och hade en omsättning på 135 miljoner kronor i fjol. Övertagandet av Designtorget sker formellt den 1 juni 2019.

– Designtorget har en unik marknadsposition i Sverige och det senaste året har vi haft ett tydligt fokus att öka positionen online, vilket gett resultat. Åhléns är ett ledande retailbolag med lång erfarenhet och stor kunskap om detaljhandel och butiksdrift. Jag är övertygad om att det finns många synergieffekter mellan bolagen. Jag ser mycket fram emot att utveckla Designtorget med Åhléns som ny ägare, säger Alexandra Wahlqvist, vd Designtorget.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079