23948sdkhjf

Ica-handlarnas Förbund i miljardaffär

Planerar att sälja fastighetsbolaget Urbano.

Ica-handlarnas Förbund har ingått en avsiktsförklaring om att sälja det helägda fastighetsbolaget Urbano till Amasten Fastighets AB. Avsiktsförklaringen ger Amasten exklusiv rätt att, genomföra en sedvanlig bolagsgranskning, samt förhandla med Ica-handlarnas Förbund om att ingå bindande avtal om att förvärva Urbano. Vid en affär kommer köpeskillingen erläggas i form av 190 miljoner stamaktier i Amasten till en teckningskurs om 5,15 kronor per stamaktie.

Parterna avser att ingå bindande överlåtelseavtal under maj 2019 och tillträde förväntas ske den 1 juli 2019.

Affären är villkorad av beslut på Amastens årsstämma den 16 maj, 2019, avseende bemyndigande för Amastens styrelse att besluta om emission av Vederlagsaktierna. Slutförs affären kommer Ica-handlarnas Förbund att bli den största aktieägaren i Amasten med upp till 46,4 procent av totalt antal utestående aktier och upp till 46,5 procent av totalt antal utestående röster i Amasten.

Urbano slås i sådana fall samman med Amasten vilket skapar en större börsnoterad fastighetskoncern innefattande cirka 5 500 lägenheter med ett gemensamt fastighetsvärde om cirka 6,4 miljarder kronor. Dessutom stärker sammanslagningen förutsättningarna för att uppnå en effektivare fastighetsförvaltning, ökad marknadsnärvaro och ett breddat kunderbjudande samt förbättrade möjligheter till framtida värdeskapande investeringar.

– Sedan 2010 har vi byggt upp en väl fungerande fastighetsverksamhet i Urbano. Nu vill vi ta nästa steg genom en affär som skapar ett större bostadsfastighetsbolag med ökade skalfördelar och goda förutsättningar för framtida tillväxt. Vi ser fram emot att vara långsiktiga och betydelsefulla ägare i Amasten och att stötta bolaget i sin fortsatta tillväxtresa, säger Göran Blomberg, finanschef på Ica-handlarnas Förbund i ett pressmeddelande.

Urbano är ett bostadsfastighetsbolag som äger 2 600 lägenheter på sex orter i Sverige med ett fastighetsvärde om cirka 3 miljarder kronor.

Amasten Fastighets AB är ett fastighetsbolag som förvaltar, utvecklar och bygger. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Premier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063