23948sdkhjf

Listan: Här är butikerna som får Coops nya Hämta-koncept

Efter pilottesterna – Coop slår på stora trumman. ”Nu kommer den berömda ketchupeffekten”.

Fri Köpenskap har tidigare berättat om Coops olika delar i e-handelskonceptet Hämta. Bakom stängda dörrar har utrullningen i veckan påbörjats och Fri Köpenskap kan nu avslöja vilka områden som får de nya Hämta-lösningarna.

Innan sommaren kommer konceptet till tio butiker:

  • Gävle.
  • Sundsvall.
  • Två enheter i Göteborg.
  • Borlänge.
  • Borås.
  • Örnsköldsvik.
  • Finspång.
  • Två enheter runt Trollhättan.

Till listan kan ytterligare en butik tilläggas, som under veckan startat utrullningen i smyg. Det rör sig om Stora Coop på Ersboda i Umeå.

Efter våra pilotbutiker som testats under våren så är vi redo att trycka på gasen och Stora Coop i Umeå är den första butiken i den utrullningsplanen. Nu kommer den berömda ketchupeffekten, säger Niklas Zeitlin, operativ chef för Coop Online till Fri Köpenskap.

Under fem veckors tid ska de tio nya Hämta-koncepten upp. Därefter tar Coop sommarvila för att i höst återuppta utrullningen med ännu högre tempo.

Då ska ytterligare 50-talet butiker komma igång på 12-13 produktionsveckor så vi har en hel del att göra, konstaterar Niklas Zeitlin.

Hämta-konceptet i butik kan beroende på butikens läge och utformning också lösas med egen drive through.

Med Sisjön, Varberg och andra ”under radarn-piloter” som Fri Köpenskap tidigare berättat om summeras årslistan till ungefär 70 butiker. Ett tempo som Niklas Zeitlin vill hålla även framöver.

Det är någonstans där vi vill ligga för att på ett effektivt sprida konceptet i landet. 

Hämta-konceptet består av tre olika delar:

  • Kylbilar för avlämning vid flygplatser, villakvarter och andra knutpunkter. Testas just nu på Landvetter flygplats i Göteborg.
  • Kylda skåplösningar som kan placeras vid knutpunkter som exempelvis tågstationer, bensinmackar eller på butikernas parkeringsplatser. Testas just nu hos Coop Varberg och Stora Coop Kungsbacka.
  • Butiksavhämtning. Sker antingen via drive through eller sms-tjänst där Coops personal kommer ut med kassarna.

På Landvetter flygplats i Göteborg testar Coop Hämta-lösning med kylbilar.

Den sistnämnda lösningen, butiksavhämtning, är den som nu rullas ut på Stora Coop på Ersboda i Umeå. Tre parkeringsplatser är vigda till Hämta-kunderna och slottider för avhämtningen bokas mellan 12.00-16.00 eller 16.00 och 20.00.

Via sms-tjänsten aviserar kunderna när de är på ingång och då kommer vi ut med kassarna. Vi har smygtestat i veckan och det har fungerat väl. Nästa vecka marknadsförs satsningen, säger butikschefen Faouzi Makso till Fri Köpenskap.

Butiken är Coops enda e-handelsbutik i Umeå – även om blomavdelningen i den nya Stora Coop-butiken på Tomtebo är byggd för att snabbt kunna ställas om till ytterligare en avhämtningsplats när volymerna ökar. Centralstyrningen och det faktum att Coop har täckning över hela landet kan bli en stor fördel när de nu trycker på den stora e-handelsknappen tror Niklas Zeitlin.

Det går väldigt snabbt för oss att rulla ut när vi nu lanserar brett. Det finns egentligen inga begränsningar utan det beror på efterfrågan. Vi börjar med att plocka de lågt hängande frukterna där efterfrågan är störst.

Särskilda e-handelsskåp där kunden hämtar kassarna med en app i mobiltelefonen är en annan del i Hämta-konceptet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172