23948sdkhjf

Colorama och Svenska Färghusgruppen går samman

Bildar med 173 butiker största färgfackhandelskedjan i Norden.

Den 1 januari 2020 blir Svenska Färghusgruppens butiker en del av Colorama som i och med sammanslagningen går från att omfatta  158 butiker till 173 butiker. 

- Detta känns fantastiskt roligt och är ett resultat av det hårda arbete som organisationen lagt ner under de senaste åren. Framtiden tillhör de som kan inspirera till och erbjuda lösningar som spänner över alla hemmets ytor. Colorama och Svenska Färghusgruppen är båda premiumalternativ med stort fokus på kompetens och tjänster, därför blir det extremt viktigt hur väl vi lyckas att ta fram helhetslösningar och erbjuda den mest praktiska och smidiga hjälpen till våra kunder. Vi har redan kommit en bra bit på väg och nu blir vi ännu bättre, säger Fredrik Hansson, vd för Colorama i en kommentar.

I sortimentet finns förutom färg och färgtillbehör även tapeter, golv, kakel och klinker och 50 procent av försäljningen sker till den professionella marknaden

Sammanslagning väntas ge kedjan och bolaget ekonomiska muskler att utvecklas  ännu snabbare och med större kraft.

Colorama bildades för drygt 12 år sedan, i början av 2007, efter en sammanslagning av frivilligkedjorna Spektrum och Färgtema.

Colorama, med huvudkontor i Malmö, omsätter cirka 2,65 miljarder svenska kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062