23948sdkhjf

Dansk modekoncern i konkurs

I veckan, den 7 maj, försattes danska modekoncernen CNS Group, baserade i Kolding, i konkurs, det uppger Dansk Mode & Textil.

I CNS Group ingår de fyra varumärkena Solid, Tailored & Originals, Desires och Peppercorn som också säljs i många svenska butiker.

Konkursen blev en direkt följd av att bolagets största kund, som sedan en tid var i rekonstruktion, i sin tur gick i konkurs varpå den också redan pressade modekoncernen inte kunde klara verksamheten utan nytt kapital.

Med anledningen av kundens konkurs satt CNS Group med ett stort varulager och stora fordringar.

Kunden hade tecknat sig för inköp för flera miljoner och dmogt.dk skriver att CNS Group försökte ” i samband med kundens rekonstruktionsplan har CNS Group, liksom andra leverantörer, på bästa möjliga sätt aktivt försökt hjälpa kunden för att säkerställa fortsatt drift”.

Bolagets ägare önskade enligt dmogt.dk inte att skjuta till mer kapital och inte heller banken var villig att resa mer nödvändigt kapital till verksamheten och därmed försattes bolaget i konkurs.

Därtill ska verksamheten under en tid varit pressad likviditetsmässigt.

Även det norska dotterbolaget Conseptor i Haugesund försattes på måndagen i konkurs. Det uppger Tekstilforum och uppger att konkursen är ett direkt faktum och har orsakats av en storkunds kollaps; en tysk näthandlares konkurs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11