23948sdkhjf

Swisslog byggde ut e-jättens automatlager

Lyckades utan att störa den ordinarie verksamheten.

Swisslog fick uppdraget när Sportamore behövde bygga ut sitt automatiserade centrallager i Eskilstuna. Nu kan de rapportera ett lyckat avslut på projektet. 

– Tillsammans med Swisslog har vi lyckats genomföra utbyggnaden utan att det har stört vår ordinarie produktion, vilket vi är enormt tacksamma för, säger Sema Söderhäll, chief logistics officer på Sportamore. 

Utbyggnaden bestod av Autostorerobotar, bansystem och arbetsstationer för plock och pack, och nu har Sportamores automatisering 88 robotar, 165 000 lådor, sex plockstationer och 18 packningsstationer.  

– Nu har vi kapacitet att hantera en fördubblad försäljningsvolym jämfört med dagens nivå. Men eftersom vi växer snabbt har vi redan påbörjat planeringen för vad som ska hända i nästa fas, säger Sema Söderhäll. 

Tekniken i automatiseringslösningen är ett Autostoresystem och ett bansystem med Quickmove conveyor system. Mjukvaran är Swisslogs WMS Synq, kombinerat med Sportamores eget WMS. Sportamore har 20 000 produkter från 300 varumärken fördelat på mer än 30 olika sporter till försäljning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128