23948sdkhjf

Här är Årets Centrumutvecklare och Årets Stadskärna

Under onsdagskvällen den 22 maj fick Östersund ta emot Svenska Stadskärnors utmärkelse Årets Stadskärna 2019 vid organisationens konferens i Linköping.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad eller ort som visar på störst framsteg, utveckling och förnyelse av centrum. Det ska bygga på samarbete mellan både privata och offentliga aktörer, vilket Östersund har gjort på ett föredömligt sätt under många år, förklarar Eva Hägglund, vice ordförande i Svenska Stadskärnor och tillika juryns ordförande.

Priset delades ut för 25 året i rad och nominerade var även Karlskrona och Åmål.

Juryns motivering till valet av Östersund lyder:

Det är lätt att snabbt komma till tals och få sina idéer och planer hörda av staden. Samtidigt omvandlats projekt till ordinarie verksamhet med långsiktiga mål. Näringsliv och kommun likväl som civilsamhället är delaktiga, planen är klar och målen är tydliga. Något som leder till att galna idéer kan bli en innovativ verklighet till stor glädje för invånare och besökare. 
”Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om vår stad!”

Under kvällen utsågs även Årets Centrumutvecklare och utmärkelsen gick till Hanna Candell som sedan två år tillbaka är vd för Helsingborgs Citysamverkan. Hon vann i konkurrens med andra två finalisterna Jimmy Ekborg från Osby och Sanna Westerberg från Halmstad. Utmärkelsen får hon bland annat ”för ett kreativt, visionärt och strategiskt ledarskap, som leder utvecklingen mot framtiden genom ett förankrat och engagerande arbetssätt".

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141