23948sdkhjf

Sportkedjans vd lämnar – efter två månader

Går efter intern granskning av uppmärksammade Facebookinlägg.

Per Sigvardsson lämnar posten som vd för XXL Sverige efter en rad uppmärksammade inlägg på Facebook, bland annat om klimataktivisten Greta Thunberg.

Per Sigvardsson hävdade själv att han ej skrivit inläggen och att hans konto blivit utsatt för dataintrång.

I ett pressmeddelande framgår att kedjan inlett en ”granskning av händelseförloppet med hjälp av ett extern oberoende företag. Denna externa granskningsrapport kan varken bekräfta eller dementera hur dessa inlägg har blivit publicerade, ej heller om kontot blivit komprometterat av utomstående intrång”.

Det är med anledning av det som det heter att Per Sigvardsson, enligt kedjan, nu valt att lämna XXL på egen begäran. ”För att skapa ro runt situationen och för att skapa bästa möjliga situation för XXL”.

En rekryteringsprocess för att finna en ny vd har inletts. 

Per Sigvardsson lämnar posten efter en mycket kort sejour i tjänst. Han tillträdde i mars i år, och efterträdde då Janicke Blomsnes.

Det här är andra gången på ett halvår som en toppchef hos XXL lämnar efter en rekordkort tid på posten. I december, efter en misslyckad Black friday, lämnade Ulf Bjerknes efter bara 18 dagar som koncern-vd för XXL. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11