23948sdkhjf

Grand Parfymeri i konkurs: "Vi föll på målsnöret"

Trots rekonstruktionen gick bolaget inte att rädda. Ett 30-tal medarbetare berörs.

Den 23 maj försattes Grand Parfymeri i konkurs vid Göteborgs tingsrätt.

Bolaget bakom butikerna har varit i rekonstruktion sedan den 11 mars och hade tiden fram till den 11 juni att försöka vända verksamheten; något som skönhetsföretaget under ledning av vd Tina Foghammar arbetat hårt för att göra. Men konkursen gick emellertid inte att undvika.

– Vi håller fortsatt öppet i de två butiker som kvarstår, på Fredsgatan och i Frölunda Torg, och börjar med att ha utförsäljning. Webbutiken är nedstängd, säger advokat Stefan Skeppstedt, konkursförvaltare vid Ackordscentralen Väst till Dagens Handel.

Konkursförvaltaren säger till Dagens Handel att han har gott hopp om att hitta en köpare till verksamheten även om någon konkret intressent inte finns ännu.

– Konkursen är ny men eftersom bolaget har varit i rekonstruktion så har mycket av städjobbet redan gjorts och det finns också stora värden i lagret. Butikerna är fyllda med fräscha varor så det handlar inte om att vi nu säljer ut några hyllvärmare. Det är en fin verksamhet med ett bra namn så jag tror att det kan finnas intresse att förvärva verksamheten, säger Stefan Skeppstedt till Dagens Handel.

Enligt konkursförvaltaren berörs ett 30-tal medarbetare av konkursen i butikerna samt i lagret som servar den nu nedstängda webbutiken.

Flera av de anställda arbetar på dock på timmar.

Sedan den 11 mars har bolaget varit i rekonstruktion och när Dagens Handel talade med vd Tina Foghammar i april så arbetade man hårt med att försöka ställa om verksamheten; bland annat genom att stänga butiker och se över utbudet inte minst av tjänster.

Nu skriver Tina Foghammar i ett mejl till Dagens Handel att Det är så oerhört tråkigt, tungt och fruktansvärt och vi vi föll på målsnöret. Finner inga ord…".

Nu hoppas hon att konkursboet ska finna en köpare för att förvalta parfymeriets arv och ta hand om personanlen.

I sociala medier och i ett Instagraminlägg skriver Tina Foghammar "Snipp Snapp Snut..... så var denna sagan slut... Konkurs idag, jag gjorde allt som stod i min makt för att klara detta extremt tuffa och utmanande uppdrag och möjlighet, men nu tog det slut, ork pengar ja allt. Jag tar dessa dagar och drar täcket över huvet, men kommer snart tillbaka med nya projekt och idéer, behöver bara ladda om lite och ta hand om mig själv för det har jag tyvärr helt tappat bort på vägen... kärlek och respekt till alla kollegor, kunder, samarbetspartners och leverantörer som har ställt upp, så ledsen för detta men jag gjorde verkligen ALLT jag kunde."

Grand Parfymeri omsatte drygt 61 miljoner kronor 2017 men gjorde en förlust samma år om drygt 13 miljoner kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078